Páramentesítő gép bérlés Vecsésen   Tel: +36-20 / 314-4042
 
Főoldalra                                         Régi címünk www.paramentesito.fw.hu
 

Páramentesítő készülékek

Penész, beázás, magas páratartalom

Bérleti díjak, kaució

Házhozszállítás,
kapcsolat

További készülékek

 
Elektromos páramentesítő készülékek bérbe adók, az alábbi problémákra:

   

A páratartalomról
A levegő páratartalma relatív: a hőmérséklettől függ, hogy az adott °C mellett hány gramm vizet tud magában tartani 1 m3 levegő, ezt fejezzük ki százalékban: 100%-nak felel meg, ha a maximális vízmennyiséget tartja magában, ez a telített levegő. A telített levegő tehát pára formájában több vizet már nem tud befogadni. Ha növelni próbálnánk a páratartalmat, akkor a többlet már cseppfolyós halmazállapotban kiválna. A relatív páratartalom azt adja meg, hogy az adott hőmérsékletű levegő a telített állapothoz képest hány százalék vizet tartalmaz.

A hőmérséklet csökkenésével egyre kevesebb gramm víz lehet a levegőben, ha relatív értelemben elérjük a 100%-ot, a felesleg kicsapódik, a hidegebb felületeken: pl télen a hideg szemüveggel a meleg lakásba lépve az azonnal bepárásodik.

A lakásban az egészséges páratartalom 40% és 60% között alakul (higrométerrel, vagyis páratartalom-mérővel lehet megmérni, de érezzük is, ha túl magas vagy túl alacsony).

A túl alacsony (40% alatti) páratartalom a száj és orr kiszáradásához vezet, a probléma a panellakásokra jellemző leginkább.

A 60% feletti, tehát magas páratartalom rossz közérzetet biztosít, az asztma kialakulásának kedvez, a nedves levegő belélegzése nehéz, fullasztó. A penészspórák szaporodásnak indulnak, a lakás bepenészedhet, egészségtelenné, dohossá téve a lakás levegőjét.
 


Hygrométer (páratartalom-mérő) mutatja, hogy hány % a relatív páratartalom, ideális: 40- 60%

Hőhidak, vizes sarkok, páralecsapódás
A magas páratartalom miatt a hidegebb felületeken, ahol a levegő a telítettségi pont alá hűl, a víz kicsapódik, és nedvesség jelenik meg a falakon, jellemzően az épületsarkokban, alul és felül – ahol a külső hőleadó felület sokszorosa a belső sarkoknak –, valamint jellemző a páralecsapódás az ablakok, nyílászárók belső felületén.

Ahol a ház szerkezetében beton van, annak belső oldala általában hidegebb, mivel a beton jobb hővezető mint a tégla, a kinti hideget bevezeti, és a belső felületen nedvesség ül ki, ezt a jelenséget nevezzük hőhídnak.

Bérelhető páramentesítő  készülékeinkről:
-
személyautóval szállíthatóak
- a levegő páráját tartályban gyűjtik össze
- általában 2-3 hét használat elegendő

20 l/nap kapacitású páramentesítő 
1000 Ft / nap (14 nap esetén)

Nagyteljesítményű páramentesítőgép
47 l/nap kapacitás 
2000 Ft / nap (14 nap esetén)


"Bivaly" párátlanítógép 70 l/nap kapacitás 
4000 Ft / nap (14 nap esetén)

 

A harmatpontnál alacsonyabb hőmérsékletű felületeken csapódik ki a víz, a harmatpont relatív páratartalomtól és a levegő hőfokától függően változik. A korszerű központi fűtés gyorsabban felfűti a levegőt viszont a falak hidegebbek maradnak (így a harmatpont alatt lehetnek). A harmatpont táblázatból jól látszik, hogy például egy 70%-os páratartalmú, 21 fokra fűtött lakásban már a 14,7 fokos vagy annál hidegebb falon vagy ablakon is megjelenik a víz. Ugyanakkor ha ebben a 22 fokos lakásban a páratartalmat sikerült 45%-ra leszorítani, akkor 8,1 foknál melegebb falon nem ül ki a víz. A hőhídon megjelenő víz is azért alakul ki, mert a hőhíd által bevezetett hideg miatt a fal ezen rész a harmatpont alá hűl.


Nedves falról leválik a tapéta...

A lakásunkban a lecsapódott víz miatt a tapéta leválhat, a festék elszíneződhet, a bútorok mögött a falon folyik a víz, mely a bútort is károsítja. Mindent ellep a penész.

A magas páratartalmú lakásban a harmatpontnál hidegebb szokott lenni az ablak is, így azon is lecsapódik a víz, folyik a víz az ablakon. Kellemetlenséget okoz, ráadásul a fa nyílászárót is károsítja.


Páralecsapódás az ablakok belső felületén

A penész

 
Sarkokban megjelenő penész

A penész-spórák jellemzően a levegőben lebegve terjednek. Ha a levegő 3 napon át 60% feletti páratartalommal rendelkezik, a gombák és penész spórák szaporodásnak indulnak. A hidegebb felületeken a levegőben lévő víz kicsapódik, és itt jelenik meg a penész. A penész nem csak a falakat csúfítja el, de a belélegzése rendkívül ártalmas!

A penészirtás után a penész visszatérését úgy akadályozhatjuk meg, ha  az épületszárítás is megtörténik (vagyis a penész életfeltételei már nem állnak fent)!

 

Új építésű házakban nedves a levegő

A lakásban a magas pára kialakulása nem csak a bent élők természetes életéből adódik, mint lélegzés, főzés, zuhanyzás, mosás, teregetés, hanem új építésű vagy felújított házaknál ezt tetézi, hogy az építési nedvesség nem tudott kiszáradni. Érthető módon sietünk a beköltözéssel, az építtető is szeretné átadni a lakást, és már csak bent lakva érezzük, hogy nem kellemes a levegő, a ruhák nem száradnak meg, és megdöbbenve tapasztaljuk – ha van erre alkalmas barométerünk – hogy a páratartalom akár a 80%-ot is eléri.


Betonozással sok vizet
viszünk a lakásba


A friss betont locsolni kell, további víz kerül a házba

A gyors beköltözés miatti problémát tetézi, hogy az alacsony rezsi érdekében korszerűen építkezünk: jól szigetelő ablakok, a ház falazatának vastag külső szigetelése valóban gazdaságosabbá teszi a fűtést, ugyanakkor az egész épületet párazáró felületek határolják és a pára nem tud távozni.

Eleinte csak nedvesek az említett felületek, de sajnos a penész hamar megtelepszik rajtuk, és ezt már nehéz kiirtani. Ráadásul a penészirtás csak tüneti kezelés, a probléma okát is meg kell szüntetni.

A burkolatok, különösen a fa és faalapú burkolatok (parketta, hajópadló, laminált padló, parafa padló) a levegő nedvességtartalma mellett az aljzat nedvességtartalmára is nagyon érzékenyek. Nem szabad elkezdeni burkolni előzetes nedvességmérés nélkül, melynek egyetlen megbízható módja a CM mérés: ennek során az aljzat alsó harmadából vett minta nedvességtartalmát mérik (általában a parkettások rendelkeznek ilyen mérő készülékkel). Ha 2 CM%-nál (padlófűtés esetén 1,8%) magasabb maradék nedvességtartalmú aljzatra fektetjük, a burkolat károsodni fog.

Az aljzat kiszáradásának gyorsasága függ a hőmérséklettől és a levegő nedvességtartalmától. Mivel az építkezés során ritkán adottak a száradáshoz ideális feltételek, ez a folyamat nagyon sokáig, több hónapig elhúzódhat.

Ha még nincsenek bent a nyílászárók: egész nap szellőzik, gondolhatnánk… Igen, csakhogy a napi hőmérsékletingadozás 15-20 fok is lehet, és a hajlani hidegben a levegőből kicsapódik a pára, így a beton újra és újra visszanedvesedik.


Betonnedvesség mérése digitálisan


Betonnedvesség mérése mintavétellel


Parkettázni csak megfelelően
száraz aljzatra szabad!

Nedves pince

Pincék esetében már eleve magasabb páratartalommal szembesülünk a nem megfelelő szellőzés illetve a terepszint alatti elhelyezkedés miatt. A levegő gyakran dohos is. Ezt fokozza az esetleg nedves falszerkezetek kipárolgása. A föld masszív hőtartása miatt a földdel érintkező, nem hőszigetelt falszerkezetek hőmérséklete csak nehezen változtatható, ezért a falazaton a nyári időszakban a külső meleg és párás levegő beáramlása miatt gyakori a páralecsapódás. Egy esetleges beázás kiszárítása emiatt a pincékben segítség nélkül szinte lehetetlen.

 

Vízkár (beázás, csőtörés, árvíz, belvíz stb.)

Vízkár számos forrásból keletkezhet: árvíz, talajvíz, belvíz, csőrepedés, vízvezeték-csőtörés, központi fűtéscső törése, tömítés meghibásodása, szennyvízcsatorna, vagy lefolyó vezeték törése, bojler, kazán meghibásodása (kilyukadása), vihar, eső utáni beázás, vagy a meghibásodott mosógép is eláraszthatja a lakást. A vízkárok természetes száradása akár éveket is igénybe vehet. A nedvszívó burkolatok (parketta, faburkolat, gipszkarton) és válaszfalak oly mértékben felszívják a vizet, hogy tönkremennek. A rejtett résekből a nedvesség nem tud semerre eltávozni, pl: az aljzatbeton és a beton között található hang- és hőszigetelő anyagok (hungarocell, üveggyapot stb.) a nedvesség hatására rohadásnak indulnak és a penészedés állandó jelenség lesz, mivel a természetes száradásra nincs mód.
 


Az árvíz után az épület falai vizesek maradnak, a szárítási folyamat páramentesítővel gyorsítható

A hibás mosógép kiöntött, nehezen szárad a lakás.

 


A csőtörés után vizes épület kiszárítása
gyorsítható páramentesítő gépeinkkel


Mivel tudjuk kivonni a páratartalmat a lakásból?

Szellőztetéssel – adódik a válasz. De ha az időjárási körülmények nem adottak, akkor ez sem célravezető. Ráadásul csalóka módon a nyári meleg hónapokban a szellőztetés sem feltétlenül jó megoldás, mert ha a meleg levegő – relatíve alacsony – páratartalommal bejön, és a hideg falaktól lehűl, akkor már korántsem olyan alacsony a relatív páratartalma, így nem feltétlenül tud sok vizet felvenni. A hidegebb falakon esetleg ismét kiül a nedvesség, és még rontottunk is a helyzeten. Télen pedig meglehetősen drága a fűtött lakást szellőztetni.

Az elektromos páramentesítők a hűtve szárítás elvén működnek: a nedves levegőből kicsapatják a vizet és tartályban gyűjtik össze, száraz levegőt fújnak vissza.


Építkezés utáni falszárítás

Vecsésen, Budapest határában

Reggel 8-tól este 8-ig állunk szíves rendelkezésére.

Tel: +36-20 / 314-4042

Utolsó frissítés: 2010.08.17

Kulcsszavak: PÁRAMENTESÍTÉS! Bérlés: 1000 Ft/nap teljesítmény: 22 liter víz összegyűjtése naponta a párás lakásból. Elektromos háztartási Páramentesítő (páragyűjtő, párátlanító) készülék bérlés kölcsönzés. Új lakás kiszárítása, új ház kiszárítása, ablakon víz csorog megszüntetése, Bérel  bérbe adó a Desa páramentesítő gép bérelhető, kölcsönző, kölcsönöz, párátlanító gépkölcsönzés, párátlanító bérlés, Penész, penészmentesítés, páraelvonó berendezés, páraelvonás, párátlanítás párátlanít párátlanító bérlés. ceresit stop pára Páramentesítő bérbe, páramentesítés. Webshop  páramentesítő eladó Ft házhozszállítással futárral. Lakás páramentesítése, ház szárítás épületszárítás ipari páramentesítővel. Árvíz, beázás után a falak kiszárítása. Szobai páraelvonó készülék, kondenzációs párafaló berendezés. Kölcsönzés páraelszívó Levegőből nedvességelvonás ha a falak túl lassan száradnak. Vizes ablak Ft a  házból nedvességelvonás, szárítás, légszárító és épületszárító, hűtve szárító, hűtőgép-elv, légnedvesség, nedvességkivonás. Gépkölcsönző: parkettázás előtt beton szárítás. Területek: Vecsés, Monor, Budapest, Szolnok, Cegléd, Gödöllő, Jászberény, Eger, Szeged. Hőlégfúvó hőlégbefúvó elektromos fűtőberendezés kölcsönzés  árvíz után szárítás, belvíz után szárítás, árvíz ház kiszárítás ideális páratartalom dohos szag nyirkos levegő falpenész penész a falon  árvíz után szárítás, belvíz után szárítás, árvíz ház kiszárítás ideális páratartalom dohos szag nyirkos levegő falpenész penész a falon belső   páralecsapódás az ablakon, páralecsapódás belső üvegfelületen, páralecsapódás ablakok belső felületén, páralecsapódás a nyílászárók belső felületén páralecsapódás az ablakon, páralecsapódás belső üvegfelületen, páralecsapódás ablakok belső felületén, páralecsapódás a nyílászárók belső felületén