Páramentesítő gép bérlés Vecsésen (Budapest mellett)      Tel: +36-20 / 314 4042      
                                                                                                                                                                                       English  Deutsch

 Páramentesítő készülékek    Beázás, penész, magas páratartalom    Bérleti díjak, kaució    Házhozszállítás, kapcsolat    További készülékek    Referenciák
Információk a relatív és abszolút páratartalomról, a párátlanítás módjairól és szükségességéről, a párás levegő, a páralecsapódás és a penészesedés okairól és a problémák párátlanítással történő megszüntetéséről
+36-20 / 314-4042 
 
A páratartalomról
A levegő páratartalma relatív: a hőmérséklettől függ, hogy az adott °C mellett hány gramm vizet tud magában tartani 1 m3 levegő, ezt fejezzük ki százalékban: 100%-nak felel meg, ha a maximális vízmennyiséget tartja magában, ez a telített levegő. A telített levegő tehát pára formájában több vizet már nem tud befogadni. Ha növelni próbálnánk a páratartalmat, akkor a többlet már cseppfolyós halmazállapotban kiválna. A relatív páratartalom azt adja meg, hogy az adott hőmérsékletű levegő a telített állapothoz képest hány százalék vizet tartalmaz.

A hőmérséklet csökkenésével egyre kevesebb gramm víz lehet a levegőben, ha relatív értelemben elérjük a 100%-ot, a felesleg kicsapódik, a hidegebb felületeken: pl télen a hideg szemüveggel a meleg lakásba lépve az azonnal bepárásodik.

harmatpontabra

A lakásban az egészséges páratartalom 40% és 60% között alakul (higrométerrel, vagyis páratartalom-mérővel lehet megmérni, de érezzük is, ha túl magas vagy túl alacsony).

A túl alacsony (40% alatti) páratartalom a száj és orr kiszáradásához vezet, a probléma a panellakásokra jellemző leginkább.

A 60% feletti, tehát magas páratartalom rossz közérzetet biztosít, az asztma kialakulásának kedvez, a nedves levegő belélegzése nehéz, fullasztó. A penészspórák szaporodásnak indulnak, a lakás bepenészedhet, egészségtelenné, dohossá téve a lakás levegőjét.

 

Digitális Hygrométer (levegő páratartalom-mérő) mutatja, hogy hány % a relatív páratartalom a levegőben
ideális érték: 40- 60%
Bérlőinknek díjmentesen biztosítunk digitális páramérőt.

testo_nedvessegmero

Anyagnedvesség-mérő mutatja, a beton, fal, fa nedvességtartalmát.
Készülékünk 5 cm mélyen mér, fúrás nélkül. Bérelhető


Hőhidak, vizes sarkok, páralecsapódás
A magas páratartalom miatt a hidegebb felületeken, ahol a levegő a telítettségi pont alá hűl, a víz kicsapódik, és nedvesség jelenik meg a falakon, jellemzően az épületsarkokban, alul és felül – ahol a külső hőleadó felület sokszorosa a belső sarkoknak –, valamint jellemző a páralecsapódás az ablakok, nyílászárók belső felületén.  Ahol a ház szerkezetében beton van, annak belső oldala általában hidegebb, mivel a beton jobb hővezető mint a tégla, a kinti hideget bevezeti, és a belső felületen nedvesség ül ki, ezt a jelenséget nevezzük hőhídnak.

Bérelhető páramentesítő  készülékeinkről:
-
személyautóval szállíthatóak
- a levegő páráját tartályban gyűjtik össze
- általában 2-3 hét használat elegendő

20 l/nap kapacitású páramentesítő 
1000 Ft / nap (14 nap esetén)

Nagyteljesítményű páramentesítőgép
47 l/nap kapacitás 
2000 Ft / nap (14 nap esetén)


"Bivaly" párátlanítógép 72 l/nap kapacitás 
4000 Ft / nap (14 nap esetén)

A harmatpontnál alacsonyabb hőmérsékletű felületeken csapódik ki a víz, a harmatpont relatív páratartalomtól és a levegő hőfokától függően változik. A korszerű központi fűtés gyorsabban felfűti a levegőt viszont a falak hidegebbek maradnak (így a harmatpont alatt lehetnek). A harmatpont táblázatból jól látszik, hogy például egy 70%-os páratartalmú, 21 fokra fűtött lakásban már a 14,7 fokos vagy annál hidegebb falon vagy ablakon is megjelenik a víz. Ugyanakkor ha ebben a 22 fokos lakásban a páratartalmat sikerült 45%-ra leszorítani, akkor 8,1 foknál melegebb falon nem ül ki a víz. A hőhídon megjelenő víz is azért alakul ki, mert a hőhíd által bevezetett hideg miatt a fal ezen rész a harmatpont alá hűl.


Nedves falról leválik a tapéta...

A lakásunkban a lecsapódott víz miatt a tapéta leválhat, a festék elszíneződhet, a bútorok mögött a falon folyik a víz, mely a bútort is károsítja. Mindent ellep a penész.

A magas páratartalmú lakásban a harmatpontnál hidegebb szokott lenni az ablak is, így azon is lecsapódik a víz, folyik a víz az ablakon. Kellemetlenséget okoz, ráadásul a fa nyílászárót is károsítja.


Páralecsapódás az ablakok belső felületén

A penész

 
Sarkokban megjelenő penész

A penész-spórák jellemzően a levegőben lebegve terjednek. Ha a levegő 3 napon át 60% feletti páratartalommal rendelkezik, a gombák és penész spórák szaporodásnak indulnak. A hidegebb felületeken a levegőben lévő víz kicsapódik, és itt jelenik meg a penész. A penész nem csak a falakat csúfítja el, de a belélegzése rendkívül ártalmas!

A vegyszeres penészirtás után a penész visszatérését úgy akadályozhatjuk meg, ha  az épületszárítás is megtörténik (vagyis a penész életfeltételei már nem állnak fent)!

 

Új építésű házakban nedves a levegő

A lakásban a magas pára kialakulása nem csak a bent élők természetes életéből adódik, mint lélegzés, főzés, zuhanyzás, mosás, teregetés, hanem új építésű vagy felújított házaknál ezt tetézi, hogy az építési nedvesség nem tudott kiszáradni. Érthető módon sietünk a beköltözéssel, az építtető is szeretné átadni a lakást, és már csak bent lakva érezzük, hogy nem kellemes a levegő, a ruhák nem száradnak meg, és megdöbbenve tapasztaljuk – ha van erre alkalmas barométerünk – hogy a páratartalom akár a 80%-ot is eléri.


Betonozással sok vizet
viszünk a lakásba


A friss betont locsolni kell, további víz kerül a házba

A gyors beköltözés miatti problémát tetézi, hogy az alacsony rezsi érdekében korszerűen építkezünk: jól szigetelő ablakok, a ház falazatának vastag külső szigetelése valóban gazdaságosabbá teszi a fűtést, ugyanakkor az egész épületet párazáró felületek határolják és a pára nem tud távozni.

Eleinte csak nedvesek az említett felületek, de sajnos a penész hamar megtelepszik rajtuk, és ezt már nehéz kiirtani. Ráadásul a penészirtás csak tüneti kezelés, a probléma okát is meg kell szüntetni.

A burkolatok, különösen a fa és faalapú burkolatok (csaphornyos és kész parketta, hajópadló, laminált padló, parafa padló) a levegő nedvességtartalma mellett az aljzat nedvességtartalmára is nagyon érzékenyek. Nem szabad elkezdeni burkolni előzetes nedvességmérés nélkül, melynek egyetlen megbízható módja a CM mérés: ennek során az aljzat alsó harmadából vett minta nedvességtartalmát mérik (általában a parkettások rendelkeznek ilyen mérő készülékkel). Ha 2 CM%-nál (padlófűtés esetén 1,8%) magasabb maradék nedvességtartalmú aljzatra fektetjük, a burkolat károsodni fog.

Az aljzat kiszáradásának gyorsasága függ a hőmérséklettől és a levegő nedvességtartalmától. Mivel az építkezés során ritkán adottak a száradáshoz ideális feltételek, ez a folyamat nagyon sokáig, több hónapig elhúzódhat.

Ha még nincsenek bent a nyílászárók: egész nap szellőzik, gondolhatnánk… Igen, csakhogy a napi hőmérsékletingadozás 15-20 fok is lehet, és a hajlani hidegben a levegőből kicsapódik a pára, így a beton újra és újra visszanedvesedik.

testo_nedvessegmero
Betonnedvesség mérése digitálisan,
fúrás nélkül, 5cm mélyen
Bérelhető mérőműszer


Betonnedvesség mérése mintavétellel, furással

Parkettázni csak megfelelően
száraz aljzatra szabad!

Nedvesség-érzékeny burkolatok többek között:
Szalagparketta Hajópadló Csaphornyos parketta Parafa padló Bambusz parketta Laminált padló

A nedvességérzékeny burkolatokat már lerakás előtt hosszan a burkolandó helyiségben kell tárolni, hogy alkalmazkodjanak a helyiség levegőjéhez. Túl nedves aljzatra való burkolás jele, ha lerakás után felpúposodik, hosszabb távon penészedik. A dilettációs hézagról sem szabad elfelejtkezni.

 Felpúposodott parketta

 Felpúposodott padlóburkolat

 

Nedves pince

Pincék esetében már eleve magasabb páratartalommal szembesülünk a nem megfelelő szellőzés illetve a terepszint alatti elhelyezkedés miatt. A levegő gyakran dohos is. Ezt fokozza az esetleg nedves falszerkezetek kipárolgása. A föld masszív hőtartása miatt a földdel érintkező, nem hőszigetelt falszerkezetek hőmérséklete csak nehezen változtatható, ezért a falazaton a nyári időszakban a külső meleg és párás levegő beáramlása miatt gyakori a páralecsapódás. Egy esetleges beázás kiszárítása emiatt a pincékben segítség nélkül szinte lehetetlen.

 

Vízkár (beázás, csőtörés, árvíz, belvíz stb.)    

Vízkár számos forrásból keletkezhet: árvíz, talajvíz, belvíz, csőrepedés, vízvezeték-csőtörés, központi fűtéscső törése, tömítés meghibásodása, szennyvízcsatorna, vagy lefolyó vezeték törése, bojler, kazán meghibásodása (kilyukadása), vihar, eső utáni beázás, vagy a meghibásodott mosógép is eláraszthatja a lakást. A vízkárok természetes száradása akár éveket is igénybe vehet. A nedvszívó burkolatok (parketta, faburkolat, gipszkarton) és válaszfalak oly mértékben felszívják a vizet, hogy tönkremennek. A rejtett résekből a nedvesség nem tud semerre eltávozni, pl: az aljzatbeton és a beton között található hang- és hőszigetelő anyagok (hungarocell, üveggyapot stb.) a nedvesség hatására rohadásnak indulnak és a penészedés állandó jelenség lesz, mivel a természetes száradásra nincs mód.
 


Az árvíz után az épület falai vizesek maradnak, a szárítási folyamat páramentesítővel gyorsítható

A hibás mosógép kiöntött,
nehezen szárad a lakás.

 


A csőtörés után vizes épület kiszárítása
gyorsítható páramentesítő gépeinkkel


Mivel tudjuk kivonni a páratartalmat a lakásból?

Szellőztetéssel – adódik a válasz. De ha az időjárási körülmények nem adottak, akkor ez sem célravezető.

Az elektromos páramentesítők a hűtve szárítás elvén működnek: a nedves levegőből kicsapatják a vizet és tartályban gyűjtik össze, száraz levegőt fújnak vissza.


Építkezés utáni falszárítás


   Vecsésen, Budapest határában

Tel: +36-20 / 314-4042

info@paramentesitoberles.hu

www.paramentesitoberles.hu


Kiszállítás  


PÁRAMENTESÍTÉS! Bérlés: 1000 Ft/nap teljesítmény: 22 liter víz összegyűjtése naponta a párás lakásból. Ceresit Stop pá-pá pára tapasztalatok: Elektromos háztartási Páramentesítő (páragyűjtő, párátlanító) készülék bérlés kölcsönzés épületszárítás, légszárítás céljából. Magas páratartalom csökkentése: Házhozszállítás webshop páramentesítő Ft, ablakon víz csorog megszüntetése,  páramentesítő gép eladó, kölcsönző, kölcsönöz, párátlanító gépkölcsönzés, párátlanító bérlés, Penész, penészmentesítés, páraelvonó berendezés, páraelvonás, párátlanítás, párátlanít, párátlanító bérlés, páramentesítő bérbe, páramentesítés, páramentesítő eladó Ft, lakás páramentesítése, ház szárítás, épületszárítás, ipari páramentesítő, Szobai páraelvonó készülék, kondenzációs párafaló páraszívó berendezés. Kölcsönzés, páraelszívó,  , cerezit páramentesítő helyett elektromos páramentesítő  levegőből nedvességelvonás, vizes ablak, Ft, házból nedvességelvonás és szárítás a légszárító, épületszárító hűtve szárító segítségével. A hűtőgép-elv, légnedvesség  és nedvességkivonás. Gépkölcsönző célja:  parkettázás beton szárítás. Területek: Vecsés,  Budapest,  Szolnok, Cegléd, Gödöllő, Jászberény, Eger, Szeged beázott lakás kiszárítása Csőtörés vagy árvíz után nehezen szárad a fal, akkor meggyorsítható a száradási folyamat. eladó Master DH 721 bérlés 1000 ft / nap Master DH 751 bérel 2000 Ft / nap paramentesito.fw paramentesito  fw izzadnak az új nyílászárók hire dehumidifier Budapest Hungary rent rental rate flood damage  72l/nap teljesítmény légszállítás ipari páramentesítő ipari szárítógép Professioneller Bautrockner und tragbarer Raum Luftentfeuchter mieten Budapest Ungarn (Lufttrockner  leihen)  árvíz után szárítás, belvíz után szárítás, árvíz ház kiszárítás ideális páratartalom dohos szag nyirkos levegő falpenész penész a falon belső páralecsapódás az ablakon, páralecsapódás belső üvegfelületen, páralecsapódás ablakok belső felületén, páralecsapódás a nyílászárók belső felületén  páramentesítő kosárba kiszállítás azonnal házhozszállítás Budapest 3 000 ft Páramentesítő Szlovákia Vecsés asztalos egyedi konyhabútor targonca alkatrész Vecsés Budapest egyedi konyhabútor méretre gyártás beépített szekrény   Új: www.paramentesitoberles.hu Rég: www.paramentesito.fw.hu   
  Penész.wyw.hu